Tervetuloa kirjastoon!

Suomen ruokahistoria : suolalihasta sushiin
Muistilista on tyhjä
Vis
Henkilönnimi
  • Kylli, Ritva, kirjoittaja.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Suomen ruokahistoria : suolalihasta sushiin
Muut nimekkeet
  • Suolalihasta sushiin
Julkaistu
  • Gaudeamus, [Helsinki] : [2021] Tallinna Raamatutrükikoja OÜ Tallinna : ©2021
National Library of Medicinen (NLM) luokituskoodi
  • QT 235
UDK-luokituskoodi
YKL-luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Painos
  • 4. painos
Ulkoasutiedot
  • 525 sivua : kuvitettu ; 25 cm
Asiasana
Maantieteellinen nimi asiasanana
ISBN
  • 978-952-345-135-3
  • suomi
*00003995cam a2200721 i 4500
*00110895
*00520211115161611.0
*008210408t20212021fi ||||       |01 0|fin| 
*020  $a978-952-345-135-3$c23,70$qsidottu
*035  $a(FI-MELINDA)017563867
*040  $aFI-O$bfin$erda$dFI-Hul$dFI-Hamk$dFI-BTJ$dFI-NL$dFI-Sata
*0410 $afin
*042  $afinb
*060 4$aQT 235
*0801 $a641/642$21974/fin/fennica
*0801 $a948.0$21974/fin/fennica
*084  $a68.25209$2ykl
*084  $a68.209$2ykl
*084  $a92$2ykl
*084  $a68.2$2ykl
*084  $aV
*1001 $aKylli, Ritva,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000140714
*24510$aSuomen ruokahistoria :$bsuolalihasta sushiin /$cRitva Kylli.
*24630$aSuolalihasta sushiin
*250  $a4. painos
*260  $bGaudeamus$c2021
*264 1$a[Helsinki] :$bGaudeamus,$c[2021]
*264 3$aTallinna :$bTallinna Raamatutrükikoja OÜ
*264 4$c©2021
*300  $a525 sivua :$bkuvitettu ;$c25 cm
*336  $ateksti$btxt$2rdacontent
*337  $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338  $anide$bnc$2rdacarrier
*500  $aVertaisarvioitu.
*500  $aTieto-Finlandia-ehdokas 2021
*504  $aSisältää bibliografisia viitteitä ja hakemiston.
*5052 $aMenneisyyden makuja jäljittämään -- Johdatus Suomen ruokahistoriaan -- Olkileipää ja ostereita varhaismodernissa Suomessa -- Modernisoituvan maailman monipuolistuvat maut pitkällä 1800­luvulla -- Voimakasta ruokaa vasta itsenäistyneessä Suomessa -- Ruokahuolto sotivassa ja jälleenrakentavassa Suomessa -- Kiireisen kotikokin kansainvälistyvä keittiö -- Menneisyys lautasella.
*520  $aSuomen ruokahistoria kylvää, hauduttaa, pilkkoo, hapattaa ja mikrottaa – se kertoo jokapäiväisen ruokamme kiehtovan tarinan. Se kertoo, kuinka sokerin ja kahvin kaltaiset harvinaiset ja arvokkaat raaka-aineet ovat muuttuneet arkisiksi ja kuinka perinteisiä ruokia on unohdettu uusien makuelämysten myötä. Se kertoo myös niukkuudesta ja puutteesta, tieteellisistä ja teollisista innovaatioista, valistuksesta ja terveysliikkeistä, elintason paranemisesta, tasa-arvosta ja lopulta myös ruoan mahdista muuttaa yhteiskuntaa.
*650 7$aruokakulttuuri$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5529
*650 7$aruoka-aineet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3934
*650 7$aruoanvalmistus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2846
*650 7$aravitsemus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5748
*650 7$aruokahuolto$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6688
*650 7$aelintarviketeollisuus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3373
*650 7$aruokalajit$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p368
*650 7$akansainvälistyminen$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3866
*650 7$akulttuurihistoria$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p18452
*650 7$ahistoria$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1780
*650 7$aruokaperinne$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11366
*650 2$aFood$xhistory.
*650 2$aDiet$xhistory.
*650 7$amatkultur$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5529
*650 7$amattradition$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11366
*650 7$afödoämnen$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3934
*650 7$amatlagning$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2846
*650 7$anäring (nutrition)$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5748
*650 7$amatförsörjning$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6688
*650 7$alivsmedelsindustri$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3373
*650 7$amaträtter$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p368
*650 7$ainternationalisering$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3866
*650 7$akulturhistoria$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p18452
*650 7$ahistoria$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1780
*651 7$aSuomi$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p94426
*651 2$aFinland.
*651 7$aFinland$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p94426
*901  $aMU20210819$5FENNI
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Teepöydän kulhoissa on hillottua mesimarjaa, lakkaa, viinimarjaa ja vadelmaa sekä suurilla porsliinilautasilla mustia ja valkeita konvehteja, kasa sokeriryynejä, sitruuna- ja pomeranssitankoja ja paahdettuja manteleita. Uskoisitko, että kattaus on vuoden 1788 Oulusta? Eikö 1700-luvulla popsittukaan pelkkää porkkanaa? Suomalaisen ruoan historia on täynnä makoisia yllätyksiä ja tuttuja ruoka-aineita. Alussa oli suolakala, naurishaudikas ja kaali. Sittemmin suomalaiset ovat löytäneet spagetin, säilykeananaksen ja chilin sekä oppineet syömään puikoilla. Mitä tässä välissä tapahtui? Suomen ruokahistoria kylvää, hauduttaa, pilkkoo, hapattaa ja mikrottaa – se kertoo jokapäiväisen ruokamme kiehtovan tarinan. Se kertoo, kuinka sokerin ja kahvin kaltaiset harvinaiset ja arvokkaat raaka-aineet ovat muuttuneet arkisiksi ja kuinka perinteisiä ruokia on unohdettu uusien makuelämysten myötä. Se kertoo myös niukkuudesta ja puutteesta, tieteellisistä ja teollisista innovaatioista, valistuksesta ja terveysliikkeistä, elintason paranemisesta, tasa-arvosta ja lopulta myös ruoan mahdista muuttaa yhteiskuntaa.

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
Ex1Saatavana HO-kirjastoV