Tervetuloa kirjastoon!

Lautasmatka : poimintoja ruuan historiasta
Muistilista on tyhjä
Vis
Henkilönnimi
  • Koistinen, Mari, kirjoittaja.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Lautasmatka : poimintoja ruuan historiasta
Muut nimekkeet
  • Poimintoja ruuan historiasta
Julkaistu
  • Aula & Co, Helsinki : [2023] Tallinna Raamatutrükikoja OÜ ©2023
UDK-luokituskoodi
YKL-luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Ulkoasutiedot
  • 178 sivua ; 22 cm
Asiasana
ISBN
  • 978-952-364-329-1
  • suomi
*00002542cam a2200589 i 4500
*00111264
*00520230317160449.0
*008221027t20232023fi ||||       |0| 0|fin| 
*020  $a978-952-364-329-1$c23,76$qkovakantinen
*035  $a(FI-BTJ)7337665
*035  $a(FI-MELINDA)018644453
*040  $aFI-BTJ$bfin$erda$dFI-NL
*0410 $afin
*042  $afinb
*0801 $a663/664$21974/fin/fennica
*0801 $a641/642$21974/fin/fennica
*084  $a67.709$2ykl
*084  $a68.209$2ykl
*1001 $aKoistinen, Mari,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000175090
*24510$aLautasmatka :$bpoimintoja ruuan historiasta /$cMari Koistinen.
*24630$aPoimintoja ruuan historiasta
*260  $aHelsinki$bAula & Co,$c2023
*264 1$aHelsinki :$bAula & Co,$c[2023]
*264 3$bTallinna Raamatutrükikoja OÜ
*264 4$c©2023
*300  $a178 sivua ;$c22 cm
*336  $ateksti$btxt$2rdacontent
*337  $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338  $anide$bnc$2rdacarrier
*546  $asuomi.
*583  $aK-KPL$5FENNI
*650 7$aruoka$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3670
*650 7$aruokakulttuuri$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5529
*650 7$aelintarviketeollisuus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3373
*650 7$aelintarviketuotanto$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p15341
*650 7$aruoka-aineet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3934
*650 7$aelintarvikkeet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6580
*650 7$aravitsemus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5748
*650 7$akuluttajakäyttäytyminen$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8576
*650 7$akulttuurihistoria$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p18452
*650 7$ahistoria$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1780
*650 7$amat$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3670
*650 7$amatkultur$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5529
*650 7$alivsmedelsindustri$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3373
*650 7$alivsmedelsproduktion$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p15341
*650 7$afödoämnen$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3934
*650 7$alivsmedel$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6580
*650 7$anäring (nutrition)$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5748
*650 7$akonsumentbeteende$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8576
*650 7$akulturhistoria$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p18452
*650 7$ahistoria$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1780
*901  $aMU20230127$5FENNI
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Ihminen on mitä hän syö, mutta mitä hän syö ja miksi? Tomaatti on arkisista arkisin elintarvike, mutta mistä se on peräisin ja miten siitä on tullut sellainen kuin se on? Lautasmatka on kiehtova hyppäys ruuan maailmanhistoriaan. Kirja kertoo tomaattien lisäksi purukumista, 1990-luvun vähärasvaisuustrendistä, suolasta, kahvista, broilerista, maidosta, 1960-luvun margariiniskandaalista Suomessa ja kultaisesta riisistä. Lautasmatka on asiapitoinen ja viihdyttävä kirja, joka näyttää arkiset elintarvikkeet uudessa valossa ja avartaa käsitystämme suomalaisen ruokapöydän historiasta. Yleistajuisesti esitetyt ruokamaailman kiemurat pitävät otteessaan, ja sopivin välein Koistinen maustaa tarinoita pienillä anekdooteilla ja omilla kokemuksillaan. Mari Koistinen on ruuankulutuksen ympäristövaikutuksiin perehtynyt asiantuntija ja tietokirjailija. Hän kommentoi taajaan julkisuudessa erilaisia ruokaan liittyviä uutisia ja on vuosien ajan kirjoittanut aiheesta myös blogia. Koistisen aiempi kirja käsitteli ruokaväärennöksiä ja niiden historiaa. Aiemmasta teoksesta sanottua: ”Syötkö väärennettyä ruokaa? esittelee elintarvikepetosten eri lajeja kattavasti ja tehokkaasti. Kirja on tiivis, helppolukuinen ja laaja-alainen.” – Kirjavinkit ”On tärkeää, että tämä kirja on tehty: valveutuneet kuluttajat ovat isossa osassa taistelussa ruokahuijauksia vastaan.” – Ympäristö ja terveys

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
Ex1Saatavana HO-kirjastoXI