Tervetuloa kirjastoon!

Ruoanvalmistuksen käsikirja
Muistilista on tyhjä
Vis
Henkilönnimi
  • Lehtinen, Mika, kirjoittaja.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Ruoanvalmistuksen käsikirja
Julkaistu
  • Sanoma Pro Oy, [Helsinki] : 2014.
UDK-luokituskoodi
YKL-luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Painos
  • 4.-5. painos.
Ulkoasutiedot
  • 823 sivua : kuvitettu ; 24 cm
Asiasana
Aineiston lajityyppi/muoto
Henkilönnimi
  • Peltonen, Harri, kirjoittaja.
  • Taurén, Päivi, kirjoittaja.
Yhteisönnimi
  • Sanoma Pro, kustantaja.
ISBN
  • 978-952-63-2930-7
  • suomi
*00002930cam a2200445 i 4500
*00111380
*00520230810150913.0
*008140924s2014    fi a     b    001 0 fin  
*020  $a978-952-63-2930-7$c109,62$qkovakantinen
*035  $a(FI-MELINDA)006862764
*040  $aFI-NL$bfin$erda$dFI-Hul
*0410 $afin
*042  $afinb
*080  $a641/642$21974/fin/fennica
*084  $a68.2$2ykl
*1001 $aLehtinen, Mika,$ekirjoittaja.
*24510$aRuoanvalmistuksen käsikirja /$cMika Lehtinen, Harri Peltonen, Päivi Taurén ; [kuvitus: Katri Linna, Eila Sinivuori].
*250  $a4.-5. painos.
*260  $aHelsinki$bSanoma Pro Oy,$c2014
*264 1$a[Helsinki] :$bSanoma Pro Oy,$c2014.
*300  $a823 sivua :$bkuvitettu ;$c24 cm
*336  $ateksti$btxt$2rdacontent
*337  $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338  $anide$bnc$2rdacarrier
*500  $aKasvatustieteellinen tdk: perusopinnot (kotitalousopetus)
*504  $aSisältää bibliografisia viitteitä ja hakemistoja.
*5050 $aRuokapalvelualan kehitys -- Ruokapalvelualan toiminta -- Kokin työ ja työympäristö -- Ruoan laatu ja sen valvonta -- Työturvallisuus -- Kokin laskentatoimi -- Annos- ja ateriasuunnittelu -- Raaka-ainevirrat -- Kalat -- Äyriäiset ja nilviäiset -- Liha -- Maito ja maitovalmisteet -- Ravintorasvat -- Kananmuna -- Viljatuotteet -- Kasvikset -- Peruna -- Sienet -- Siemenet ruanvalmistuksessa -- Hedelmät ruanvalmistuksessa -- Marjat (berries) -- Pähkinät ja mantelit -- Mausteet (spices) -- Juomat (beverages) -- Ruoanvalmistusmenetelmien hallinta -- Kypsennysmenetelmät -- Mitä ruoanvalmistusohje kertoo -- Liemet -- Keitot (soup) -- Saostaminen -- Kastikkeet -- Nesteessä kypsentäminen -- Uunissa paistaminen -- Pannussa paistaminen -- Pariloiminen -- Savustaminen -- Ruoan kypsentäminen vartaassa -- Lämpimät voileivät -- Kananmunaruoat -- Lämpimiä kasvisruokia ja lisäkkeitä -- Perunaruokia -- Pastaruokia -- Riisiruokia -- Vuoka- eli laatikkoruokia -- Alkuruokia -- Salaatit -- Kylmät voileivät -- Juustofondyy (fondue) -- Ruoanvalmistuksessa käytettäviä yleisiä ohjeita -- Jälkiruokia -- Lämpimät jälkiruoat -- Leivonnaiset.
*650 7$aruoanvalmistus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2846
*650 7$aruoka-aineet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3934
*650 7$aruokaohjeet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11273
*650 7$amatlagning$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2846
*650 7$afödoämnen$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3934
*650 7$amatrecept$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11273
*655 7$akeittokirjat$2slm/fin$0http://urn.fi/URN:NBN:fi:au:slm:s392
*655 7$akokböcker$2slm/swe$0http://urn.fi/URN:NBN:fi:au:slm:s392
*7001 $aPeltonen, Harri,$ekirjoittaja.
*7001 $aTaurén, Päivi,$ekirjoittaja.
*7102 $aSanoma Pro,$ekustantaja.$0(FI-ASTERI-N)000221130
*901  $aMU20140924$5FENNI
*901  $bLDR$5FENNI$c20150210120050.0
*902  $ab$5FENNI
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Ammatillinen koulutus Ruoanvalmistuksen käsikirjassa käsitellään kokin työn perusperiaatteita, tutustutaan laitteisiin, välineisiin ja raaka-aineisiin sekä harjoitellaan kannattavuuslaskelmien tekemistä. Ruoanvalmistuksen perusteista edetään raaka-aineiden esikäsittelyyn ja reseptiikkaan, valmistusmenetelmiin sekä raaka-aineiden käyttöön eri ruokalajeissa. Kirja sopii erityisesti ruoanvalmistuksen perusopintoihin ammatillisessa koulutuksessa sekä tietojen täydentämiseen ja kertaamiseen ammattikorkeakouluissa ja aikuisopiskelussa. Lisäksi kirja sopii erinomaisesti käsikirjaksi ruoanvalmistusalan työntekijöille.

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
Ex1Saatavana HO-kirjastoV