Henkilönnimi
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö Terveyttä ruoasta! : Suomalaiset ravitsemus suositukset
Julkaistu Valtion ravitsemus neuvottelukunta, Helsinki : 2014.
Ulkoasutiedot
Asiasana
Henkilönnimi Hakala, Paula. Kara, Raija. Kiuru, Sanna. Kurppa, Sirpa. Kuusipalo, Heli. Laitinen, Jaana. Marniemi, Annikka. Misikangas, Marjo. Roos, Eva. Sarlio-Lähteenkorva, Sirpa. Schwab, Ursula. Virtanen, Suvi.
ISBN
*00001741nam a22005174a 4500
*0018072
*00520200511215621.0
*008150908s2014\\\\xx\||||||||||\||||||fin|c
*020 $a978-952-453-800-8
*035 $a11055
*035 $a(conv)0000011055
*0410 $afin
*090 $aOMA:I
*099 $d2$p28$k2015189$oI$01$f0$71$y20150908$z20150908$b15663
*099 $d2$p28$k2015190$oI$01$f0$71$y20150908$z20150908$b15664
*1001 $aFogelholm, Mikael.
*24510$aTerveyttä ruoasta! :$bSuomalaiset ravitsemus suositukset /$cMikael Fogelholm, Paula Hakala, Raija Kara, Sanna Kiuru, Sirpa Kurppa, Heli Kuusipalo, Jaana Laitinen, Annikka Marniemi, Marjo Misikangas, Eva Roos, Sirpa Sarlio-Lähteenkorva, Ursula Schwab, Suvi Virtanen.
*260 $aHelsinki :$bValtion ravitsemus neuvottelukunta,$c2014.
*300 $a56 s. ;$c25 cm.
*500 $aLääk. tdk ravitsemus tiede.
*650 7$aravitsemus $2ysa
*650 7$aravitsemus suositukset$2ysa
*650 7$aruokavaliot$2ysa
*650 7$amallit$2ysa
*650 7$aravinnonsaanti$2ysa
*650 7$aravintoaineet$2ysa
*650 7$asaanti$2ysa
*650 7$aliikunta$2ysa
*650 7$asuositukset$2ysa
*650 7$aelintarvikkeet$2ysa
*650 7$aRAVINNONTARVE$2ysa
*650 7$avitamiinit$2ysa
*650 7$akivennäisaineet$2ysa
*650 7$aruoka-aineet$2ysa
*7001 $aHakala, Paula.
*7001 $aKara, Raija.
*7001 $aKiuru, Sanna.
*7001 $aKurppa, Sirpa.
*7001 $aKuusipalo, Heli.
*7001 $aLaitinen, Jaana.
*7001 $aMarniemi, Annikka.
*7001 $aMisikangas, Marjo.
*7001 $aRoos, Eva.
*7001 $aSarlio-Lähteenkorva, Sirpa.
*7001 $aSchwab, Ursula.
*7001 $aVirtanen, Suvi.
*852 $lTERVEYTTÄ
*979 $a0000011055
*999 $aMikroMarc$b[Book]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
Esipuheesta: Valtion ravitsemusneuvottelukunta on tehnyt työtä suomalaisten ravitsemuksen ja terveyden edistämiseksi jo kuuden vuosikymmenen ajan. Koko väestölle tarkoitettuja ravitsemussuosituksia on annettu vuosina 1987, 1998 ja 2005. Suositukset ovat perustuneet pohjoismaisiin suosituksiin, joita on päivitetty laajan asiantuntijaryhmän voimin noin kahdeksan vuoden välein vastaamaan uusinta tutkimustietoa ravinnon ja terveyden välisistä yhteyksistä. Uusimmat pohjoismaiset ravitsemussuositukset hyväksyttiin syksyllä 2013. Ne ovat myös uusien suomalaisten suositusten pohjana. Kansallisissa suosituksissa on lisäksi otettu huomioon viimeisimmät tiedot suomalaisten ruoankäytöstä, ravintoaineiden saannista ja niiden vaikutuksesta väestön terveyteen. Suosituksiin vaikuttaa myös oma suomalainen ruokakulttuurimme.