Henkilönnimi
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö Näringslära för högskolan : från grundläggande till avancerad nutrition
Julkaistu Liber, Stockholm : 2013 (Kina)
UDK-luokituskoodi
YKL-luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Painos 6., utök. och uppdaterade uppl.
Ulkoasutiedot
Asiasana
Asiasana - Kontrolloimaton
Henkilönnimi Andersson, Agneta. Nilsson, Gerd.
ISBN
*00001584nam a22005294a 4500
*0018746
*00520200511215628.0
*008171228s2013\\\\xx\||||||||||\||||||swe|c
*020 $a978-91-47-10520-5
*035 $a11775
*035 $a(conv)0000011775
*0410 $aswe
*080 $aUDK:613.2
*084 $aYKL:59.34$2ykl
*090 $aOMA:XI
*099 $d2$p28$k2018131$oXI$01$f0$71$y20171228$z20171228$b16708
*1001 $aAbrahamsson, Lillemor.
*24510$aNäringslära för högskolan :$bfrån grundläggande till avancerad nutrition /$cunder redaktion av Lillemor Abrahamsson, Agneta Andersson, Gerd Nilsson ; [foto: Kristjan Aunver].
*250 $a6., utök. och uppdaterade uppl.
*260 $aStockholm :$bLiber,$c2013$e(Kina)
*300 $a480 s.
*300 $bkuv.
*300 $c25 cm.
*650 7$aravitsemustiede$2ysa
*650 7$aravintoaineet$2ysa
*650 7$aravitsemus$2ysa
*650 7$aravitsemussuositukset$2ysa
*650 7$aravitsemuskäyttäytyminen$2ysa
*650 7$aelintavat$2ysa
*653 $aravitsemus
*653 $aravitsemuskäyttäytyminen
*653 $aelintavat
*653 $anäringsämnen
*653 $anäringslära
*653 $anäring
*653 $anäringsrekommendationer
*653 $akostvanor
*653 $alevnadsvanor
*653 $anutrition
*653 $aNutritional Physiological Phenomena
*653 $aNutrition Therapy
*653 $aDiet
*653 $anurses' instruction
*653 $aSverige
*653 $aRuotsi
*7001 $aAndersson, Agneta.
*7001 $aNilsson, Gerd.
*852 $lABRAHAMSSON
*979 $a0000011775
*999 $aMikroMarc$b[Book]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition är ett svenskt standardverk inom utbildningar på högskolenivå, sedan 30 år tillbaka. Läs mer Boken (upplaga 6) presenterar bland annat: - Näringsämnen, digestion, metabolism och behov - Bioaktiva ämnen i kosten och nutritionsgenomik - Hälsopåståenden om ämnen i livsmedel - Kostrelaterade sjukdomar i Sverige och internationellt - Matvanor, kostundersökningar och nutritionsstatusbestämning - Idrottsnutrition - Kostsociologi och modedieter - Uppdaterade näringsrekommendationer Förutom faktainformation innehåller boken många idéer som kan användas inom undervisning och nutritionsarbete. Boken vänder sig till universitets- och högskolestudenter inom näringslära, kost och hälsa samt till yrkesverksamma inom hälsoområdet, t.ex. lärare, dietister, nutritionister, läkare och sjuksköterskor. Den fungerar också utmärkt som innehållsrik uppslagsbok. De 20 författarna är erfarna universitetslärare, nutritionister, dietister och forskare. Om författarna Lillemor Abrahamsson , f.d. universitetslektor, fil. dr, Institutionen för kostvetenskap, (f.d. Institutionen för hushållsvetenskap), Uppsala universitet. Agneta Andersson , universitetslektor, docent, med. dr, leg. dietist, Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet. Gerd Nilsson , f.d. universitetslektor, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (f.d. Institutionen för hushållsvetenskap), Göteborgs universitet.