Hylly
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö Suomalainen maku : kulttuuripääoma, kulutus ja elämäntyylien sosiaalinen eriytyminen
Muut nimekkeet Kulttuuripääoma, kulutus ja elämäntyylien sosiaalinen eriytyminen
Julkaistu Gaudeamus, [Helsinki] : 2014 (Tallinna : Tallinna Raamatutrükikoda)
SAB-luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Ulkoasutiedot 461 sivua : kuvitettu, taulukkoja ; 24 cm
Huomautus bibliografiasta ym. Sisältää bibliografisia viitteitä ja hakemiston.
Huomautus sisällöstä 1. Johdanto: Maku, kulttuuripääoma ja elämäntyylit Suomessa -- I Maun jäsentyminen kulttuurin kentillä -- 2. Musiikki -- 3. Kirjallisuus ja lukeminen -- 4. Kuvataide -- 5. Televisio ja elokuvat -- 6. Urheilu, ruumiinkulttuuri ja pukeutuminen -- 7. Ruoka ja syöminen -- 8. Yhteenveto: Yhtenäinen elämäntyyli yli kulttuurin kenttien? -- II Maun ja kulttuuripääoman sosiaaliset ulottuvuudet -- 9. Kulttuuripääoma ja koti -- 10. Kodin ulkopuolella : tapahtumat, vapaa-aika ja lomanvietto -- 11. Maun legitiimiys ja ”hyvä maku” -- 12. Kulttuurinen kaikkiruokaisuus ja maun johdonmukaisuus -- 13. Yhteenveto: Maku, asenteet ja politiikka -- III Suomalainen maku -- 14. Suomen kulttuurinen kartta -- 15. Johtopäätökset: eriytynyt ja eriyttävä maku -- Liitteet -- Kirjallisuus -- Kulttuurihakemisto -- Kirjoittajat -- Tietolaatikot -- 1. Pierre Bourdieu -- 2. Kulttuuripääoma Bourdieun mukaan -- 3. Korkea ja matala -- 4. Kulttuurinen legitiimiys ja legitiimi maku -- 5. Legitiimiyskertoimet ja kuinka ne lasketaan -- 6. Hyvä kulttuuritahto -- 7. Klassinen estetiikka ja Immanuel Kant -- 8. Massakulttuurin kriitikot -- 9. Habitus -- 10. Elämäntyyli vai elämäntapa? -- 11. Välttämättömyyden valitseminen -- 12. Kulttuuristen käytäntöjen kolme ulottuvuutta -- 13. Herra W:n tarina -- 14. Kulttuurisen kartan rakennusvaiheet MCA:lla.
Huomautus sisällöstä, tiivistelmä tms. Sanonnan mukaan makuasioista ei voi kiistellä. Ihmisillä on monenlaisia vapaa-ajanviettotapoja, mieltymyksiä ja kulttuuriharrastuksia. Joku urheilee, toinen käy ahkerasti teatterissa, kolmas on lukutoukka, neljäs näitä kaikkia ja viides jotakin ihan muuta. Harrastukset, vapaa-ajanviettotavat ja niihin liittyvä kulttuurinen maku – ihmisten elämäntyylit – eivät jakaudu yhteiskunnassa tasaisesti tai satunnaisesti. Niiden takana on monenlaisia sosiaalisia jakolinjoja, jotka liittyvät yhteiskunnalliseen eriarvoisuuteen, valtaan ja kamppailuun sosiaalisesta arvostuksesta ja statuksesta. Suomalainen maku vie tutustumismatkalle 2000-luvun Suomen elämäntyyleihin. Teos tarkastelee suomalaisen maun jakautumista kulttuurin kentillä musiikista kirjallisuuteen, urheiluun ja ruokaan pohtien samalla maun ja kulttuuripääoman sosiaalisia ulottuvuuksia. Teoksessa pohditaan myös suomalaisen maun erityispiirteitä muihin maihin nähden.
Henkilönnimi
Asiasana
Maantieteellinen nimi asiasanana
Henkilönnimi Purhonen, Semi, kirjoittaja. Gronow, Jukka, kirjoittaja. Heikkilä, Riie, kirjoittaja. Kahma, Nina, kirjoittaja. Rahkonen, Keijo, kirjoittaja. Toikka, Arho, kirjoittaja.
Yhteisönnimi Gaudeamus oy, kustantaja.
Kontrolloimaton nimeke Kulttuuripääoma, kulutus ja elämäntyylien sosiaalinen eriytyminen.
Toinen ilmiasu Verkkoaineisto: ISBN 978-952-495-843-1
ISBN
*00007704cam a22012134i 4500
*00117649
*00520230113153451.0
*008140501s2014 fi ||||||b||||001|0|fin|c
*020 $a978-952-495-341-2$qnidottu
*0243 $a9789524953412
*035 $a(FI-MELINDA)006732170
*040 $aFI-NL$bfin
*0410 $afin
*042 $afinb
*084 $a30.12$2ykl
*24500$aSuomalainen maku :$bkulttuuripääoma, kulutus ja elämäntyylien sosiaalinen eriytyminen /$cSemi Purhonen & työryhmä: Jukka Gronow, Riie Heikkilä, Nina Kahma, Keijo Rahkonen, Arho Toikka.
*24630$aKulttuuripääoma, kulutus ja elämäntyylien sosiaalinen eriytyminen
*260 $a[Helsinki] :$bGaudeamus,$c2014$e(Tallinna :$fTallinna Raamatutrükikoda)
*300 $a461 sivua :$bkuvitettu, taulukkoja ;$c24 cm
*336 $ateksti$btxt$2rdacontent
*337 $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338 $anide$bnc$2rdacarrier
*504 $aSisältää bibliografisia viitteitä ja hakemiston.
*5050 $a1. Johdanto: Maku, kulttuuripääoma ja elämäntyylit Suomessa -- I Maun jäsentyminen kulttuurin kentillä -- 2. Musiikki -- 3. Kirjallisuus ja lukeminen -- 4. Kuvataide -- 5. Televisio ja elokuvat -- 6. Urheilu, ruumiinkulttuuri ja pukeutuminen -- 7. Ruoka ja syöminen -- 8. Yhteenveto: Yhtenäinen elämäntyyli yli kulttuurin kenttien? -- II Maun ja kulttuuripääoman sosiaaliset ulottuvuudet -- 9. Kulttuuripääoma ja koti -- 10. Kodin ulkopuolella : tapahtumat, vapaa-aika ja lomanvietto -- 11. Maun legitiimiys ja ”hyvä maku” -- 12. Kulttuurinen kaikkiruokaisuus ja maun johdonmukaisuus -- 13. Yhteenveto: Maku, asenteet ja politiikka -- III Suomalainen maku -- 14. Suomen kulttuurinen kartta -- 15. Johtopäätökset: eriytynyt ja eriyttävä maku -- Liitteet -- Kirjallisuus -- Kulttuurihakemisto -- Kirjoittajat -- Tietolaatikot -- 1. Pierre Bourdieu -- 2. Kulttuuripääoma Bourdieun mukaan -- 3. Korkea ja matala -- 4. Kulttuurinen legitiimiys ja legitiimi maku -- 5. Legitiimiyskertoimet ja kuinka ne lasketaan -- 6. Hyvä kulttuuritahto -- 7. Klassinen estetiikka ja Immanuel Kant -- 8. Massakulttuurin kriitikot -- 9. Habitus -- 10. Elämäntyyli vai elämäntapa? -- 11. Välttämättömyyden valitseminen -- 12. Kulttuuristen käytäntöjen kolme ulottuvuutta -- 13. Herra W:n tarina -- 14. Kulttuurisen kartan rakennusvaiheet MCA:lla.
*520 $aSanonnan mukaan makuasioista ei voi kiistellä. Ihmisillä on monenlaisia vapaa-ajanviettotapoja, mieltymyksiä ja kulttuuriharrastuksia. Joku urheilee, toinen käy ahkerasti teatterissa, kolmas on lukutoukka, neljäs näitä kaikkia ja viides jotakin ihan muuta. Harrastukset, vapaa-ajanviettotavat ja niihin liittyvä kulttuurinen maku – ihmisten elämäntyylit – eivät jakaudu yhteiskunnassa tasaisesti tai satunnaisesti. Niiden takana on monenlaisia sosiaalisia jakolinjoja, jotka liittyvät yhteiskunnalliseen eriarvoisuuteen, valtaan ja kamppailuun sosiaalisesta arvostuksesta ja statuksesta. Suomalainen maku vie tutustumismatkalle 2000-luvun Suomen elämäntyyleihin. Teos tarkastelee suomalaisen maun jakautumista kulttuurin kentillä musiikista kirjallisuuteen, urheiluun ja ruokaan pohtien samalla maun ja kulttuuripääoman sosiaalisia ulottuvuuksia. Teoksessa pohditaan myös suomalaisen maun erityispiirteitä muihin maihin nähden.
*60014$aBourdieu, Pierre.
*60014$aKant, Immanuel.
*60014$aWittgenstein, Ludwig.
*650 7$amaku (arvostelukyky)$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11444
*650 7$amieltymykset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p22910
*650 7$akulttuurinen pääoma$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p22016
*650 7$aelämäntapa$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8760
*650 7$akulutus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8574
*650 7$aeriytyminen$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p16955
*650 7$ayhteiskuntaluokat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6310
*650 7$amusiikkimaku $2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p4279
*650 7$akirjallisuusmaku$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5849
*650 7$ataidemaku$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p24422
*650 7$aruumiinkulttuuri$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3923
*650 7$apukeutuminen$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p4733
*650 7$aruoka$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3670
*650 7$amedia$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2445
*650 7$avapaa-aika$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3276
*650 7$ahyvä maku$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7561
*650 7$akulttuuri$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p372
*650 7$akulutuskulttuuri$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p22644
*650 7$aliikuntaharrastus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p13035
*650 7$aasuminen$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1797
*650 7$asisustus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p9426
*650 7$akulttuuriharrastukset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p18003
*650 7$atelevisio-ohjelmat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p204
*650 7$alomailu$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6938
*650 7$asuomalaiset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3180
*650 7$alukeminen$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11406
*650 7$akuvataide$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2739
*650 7$aelokuvat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1235
*650 7$aliikunta$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p916
*650 7$aharrastukset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2901
*651 7$aSuomi$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p94426
*7001 $aPurhonen, Semi,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000124490
*7001 $aGronow, Jukka,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000042669
*7001 $aHeikkilä, Riie,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000126209
*7001 $aKahma, Nina,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000144924
*7001 $aRahkonen, Keijo,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000056289
*7001 $aToikka, Arho,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000143981
*7102 $aGaudeamus oy,$ekustantaja.$0(FI-ASTERI-N)000210480
*7400 $aKulttuuripääoma, kulutus ja elämäntyylien sosiaalinen eriytyminen.
*77608$iVerkkoaineisto:$z978-952-495-843-1
*852 $h30.12 SUO
*901 $aMU20140925$5FENNI
*901 $bSISKUV$5FENNI$c20190304095908.0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
Sanonnan mukaan makuasioista ei voi kiistellä. Ihmisillä on monenlaisia vapaaajanviettotapoja, mieltymyksiä ja kulttuuriharrastuksia. Joku urheilee, toinen käy ahkerasti teatterissa, kolmas on lukutoukka, neljäs näitä kaikkia ja viides jotakin ihan muuta.
Harrastukset, vapaa-ajanviettotavat ja niihin liittyvä kulttuurinen maku - ihmisten elämäntyylit - eivät jakaudu yhteiskunnassa tasaisesti tai satunnaisesti. Niiden takana on monenlaisia sosiaalisia jakolinjoja, jotka liittyvät yhteiskunnalliseen eriarvoisuuteen, valtaan ja kamppailuun sosiaalisesta arvostuksesta ja statuksesta.
Suomalainen maku vie tutustumismatkalle 2000-luvun Suomen elämäntyyleihin. Teos tarkastelee suomalaisen maun jakautumista kulttuurin kentillä musiikista kirjallisuuteen, urheiluun ja ruokaan pohtien samalla maun ja kulttuuripääoman sosiaalisia ulottuvuuksia. Teoksessa pohditaan myös suomalaisen maun erityispiirteitä muihin maihin nähden.