Tekijänoikeuden erikoiskirjasto

Kulutuksen pitkä kaari : niukkuudesta yksilöllisiin valintoihin
Muistilista on tyhjä
Vis
Hylly
  • 36 KUL
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Kulutuksen pitkä kaari : niukkuudesta yksilöllisiin valintoihin
Julkaistu
  • Palmenia Helsinki University Press, Helsinki : 2008 (Yliopistopaino)
SAB-luokituskoodi
  • 36
Muu luokituskoodi
  • 36
Ulkoasutiedot
  • 415 sivua : kuvitettu ; 24 cm
Sarjamerkintö ei-lisäkirjausmuodossa
  • [Palmenia-sarja], ISSN 1795-8598 ; 42
Yleinen huomautus
  • Tekstiä myös englanniksi.
Huomautus sisällöstä
  • Kulutuksen tilastoinnin kansainvälinen muotoutuminen 1920-luvulta 2000-luvulle / Kirsti Ahlqvist. Millaisia kulutustilastoja? : Tiedon tuottajien ja käyttäjien intressit / Jussi Simpura. Sukupolvet ja elinkaaret kulutuksessa / Marja Riihelä & Risto Sullström. Private consumption in economic and environmental policy contexts / Adriaan Perrels. Kulutuksen yksilöllistyminen sosiologisessa tutkimuksessa / Pekka Räsänen. Asumiskustannukset ja alueelliset toimeentuloerot 1966-2001 / Mikko Niemelä. Asuntojen kysyntä ikäryhmittäin ja sen tulevaisuuden näkymät / Heikki A. Loikkanen & Teemu Lyytikäinen. Kotitalouspalvelut - omaa vai muiden työtä? / Johanna Leskinen & Johanna Varjonen. Sosiaali- ja terveyspalvelujen kulutus, ikärakenteen muutos ja palvelurakenne / Veli Laine. Kulutuspäätökset perheissä : kuka päättää mistäkin? / Anu Raijas & Terhi-Anna Wilska. Kotitöiden järkeistäminen / Pirkko Kasanen. Kierrätys kotitalouksissa vuoden 2006 Kulutustutkimuksen mukaan / Juha Nurmela. Kulutuksen merkitys kansantaloudessa / Olli Savela. Kulutuksen sosiologinen tutkimus ja kulutussosiologinen tutkimus / Kaj Immonen. Kulutusyhteiskunnan aamunsarastus Suomessa Kulutustutkimusten valossa 1890-1928 / Timo Toivonen. Kuluttaja tiedon tuottajana ja käyttäjänä / Mika Pantzar ... [et al.]. Massakuluttajasta markkinoiden valtiaaksi! : Markkinatutkimus luo kuvia kuluttajasta / Leila Lotti. Kuluttaja kansalaisena ja maailmankansalaisena / Liisa Uusitalo.
  • Kirsti Ahlqvist: Kulutuksen tilastoinnin kansainvälinen muotoutuminen 1920-luvulta 2000-luvulle. -- Jussi Simpura: Millaisia kulutustilastoja? Tiedon tuottajien ja käyttäjien intressit. -- Suomalaisen kulutuksen pitkä kaari. -- Marja Riihelä & Risto Sullström: Sukupolvet ja elinkaaret kulutuksessa. -- Adriaan Perrels: Private consumption in economic and environmental policy contexts. -- Pekka Räsänen: Kulutuksen yksilöllistyminen sosiologisessa tutkimuksessa. -- Asuminen ja palvelut. -- Mikko Niemelä: Asumiskustannukset ja alueelliset toimeentuloerot 1966-2001. -- Heikki A. Loikkanen & Teemu Lyytikäinen: Asuntojen kysyntä ikäryhmittäin ja sen tulevaisuuden näkymät. -- Johanna Leskinen & Johanna Varjonen: Kotitalouspalvelut - omaa vai muiden työtä? -- Veli Laine: Sosiaali- ja terveyspalvelujen kulutus, ikärakenteen muutos ja palvelurakenne. -- Perhe ja arjen käytännöt. -- Anu Raijas & Terhi-Anna Wilska: Kulutuspäätökset perheissä: kuka päättää mistäkin? -- Pirkko Kasanen: Kotitöiden järkeistäminen. -- Juha Nurmela: Kierrätys kotitalouksissa vuoden 2006 Kulutustutkimuksen mukaan. -- Kulutuksen tiedon intressit. -- Olli Savela: Kulutuksen merkitys kansantaloudessa. -- Kaj Ilmonen: Kulutuksen sosiologinen tutkimus ja kulutussosiologinen tutkimus. -- Timo Toivonen: Kulutusyhteiskunnan aamunsarastus Suomessa Kulutustutkimusten valossa 1890-1928. -- Mika Pantzar & Kaarina Hyvönen & Petteri Repo & Päivi Timonen: Kuluttaja tiedon tuottajana ja käyttäjänä. -- Leila Lotti: Massakuluttajasta markkinoiden valitiaaksi! - Markkinatutkimus luo kuvia kuluttajasta. -- Lopuksi. -- Liisa Uusitalo: Kuluttaja kansalaisena ja maailmankansalaisena.
Huomautus sisällöstä, tiivistelmä tms.
  • Kulutusta tarkastellaan yhteiskunnallisena ilmiönä ja arkielämän käytännöissä. Miten suomalaisten kulutus on muuttunut? Mikä merkitys rakenteellisilla ja yksilöllisillä tekijöillä on kulutuksen muotoutumisessa? Miten kulutuspäätökset perheissä tehdään? Millaisia ekologisia seurauksia kulutuksella on? Miten asuminen sekä palvelujen tarjonta ja kysyntä ovat muuttuneet? Minkälaista tietoa kulutuksesta tarvitaan palveluyhteiskunnassa, ja mitkä ovat vaihtoehtoiset tavat tuottaa tätä tietoa? Kirjan ovat kirjoittaneet kulutustutkimuksen eturivin asiantuntijat ja se julkaistaan yhteistyössä Kulutustutkimuksen seuran kanssa. Kirja on tarkoitettu kulutuksesta ja sen tutkimisesta kiinnostuneille tutkijoille, opiskelijoille ja opettajille sekä alan asiantuntijoille. Se kiinnostaa myös kaupan, markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisia.
Asiasana
Maantieteellinen nimi asiasanana
Aineiston lajityyppi/muoto
  • tilastot
Henkilönnimi
  • Perrels, Adrian.
  • Simpura, Jussi.
  • Uusitalo, Liisa.
  • Raijas, Anu.
  • Perrels, Adriaan.
  • Ahlqvist, Kirsti, toimittaja.
Kontrolloimaton nimeke
  • Niukkuudesta yksilöllisiin valintoihin.
Sarjalisäkirjaus - yhtenäistetty nimeke
  • [Palmenia-sarja], 1795-8598 ; 42.
ISBN
  • 978-951-570-754-3
*00008957cam a2201321 i 4500
*00117659
*00520230130130257.0
*008080407s2008    fi |||||||||||||||||fin| 
*015  $afx880839$2skl
*020  $a978-951-570-754-3$qnidottu
*035  $a(FI-MELINDA)000528470
*040  $aFI-NL$bfin
*0410 $afin
*042  $afinb
*084  $a36$2ykl
*24500$aKulutuksen pitkä kaari :$bniukkuudesta yksilöllisiin valintoihin /$ctoimittaneet Kirsti Ahlqvist ... [ja muita].
*260  $aHelsinki :$bPalmenia Helsinki University Press,$c2008$f(Yliopistopaino)
*300  $a415 sivua :$bkuvitettu ;$c24 cm
*336  $ateksti$btxt$2rdacontent
*337  $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338  $anide$bnc$2rdacarrier
*4901 $a[Palmenia-sarja],$x1795-8598 ;$v42
*500  $aTekstiä myös englanniksi.
*5050 $aKulutuksen tilastoinnin kansainvälinen muotoutuminen 1920-luvulta 2000-luvulle / Kirsti Ahlqvist. Millaisia kulutustilastoja? : Tiedon tuottajien ja käyttäjien intressit / Jussi Simpura. Sukupolvet ja elinkaaret kulutuksessa / Marja Riihelä & Risto Sullström. Private consumption in economic and environmental policy contexts / Adriaan Perrels. Kulutuksen yksilöllistyminen sosiologisessa tutkimuksessa / Pekka Räsänen. Asumiskustannukset ja alueelliset toimeentuloerot 1966-2001 / Mikko Niemelä. Asuntojen kysyntä ikäryhmittäin ja sen tulevaisuuden näkymät / Heikki A. Loikkanen & Teemu Lyytikäinen. Kotitalouspalvelut - omaa vai muiden työtä? / Johanna Leskinen & Johanna Varjonen. Sosiaali- ja terveyspalvelujen kulutus, ikärakenteen muutos ja palvelurakenne / Veli Laine. Kulutuspäätökset perheissä : kuka päättää mistäkin? / Anu Raijas & Terhi-Anna Wilska. Kotitöiden järkeistäminen / Pirkko Kasanen. Kierrätys kotitalouksissa vuoden 2006 Kulutustutkimuksen mukaan / Juha Nurmela. Kulutuksen merkitys kansantaloudessa / Olli Savela. Kulutuksen sosiologinen tutkimus ja kulutussosiologinen tutkimus / Kaj Immonen. Kulutusyhteiskunnan aamunsarastus Suomessa Kulutustutkimusten valossa 1890-1928 / Timo Toivonen. Kuluttaja tiedon tuottajana ja käyttäjänä / Mika Pantzar ... [et al.]. Massakuluttajasta markkinoiden valtiaaksi! : Markkinatutkimus luo kuvia kuluttajasta / Leila Lotti. Kuluttaja kansalaisena ja maailmankansalaisena / Liisa Uusitalo.
*5050 $aKirsti Ahlqvist: Kulutuksen tilastoinnin kansainvälinen muotoutuminen 1920-luvulta 2000-luvulle. -- Jussi Simpura: Millaisia kulutustilastoja? Tiedon tuottajien ja käyttäjien intressit. -- Suomalaisen kulutuksen pitkä kaari. -- Marja Riihelä & Risto Sullström: Sukupolvet ja elinkaaret kulutuksessa. -- Adriaan Perrels: Private consumption in economic and environmental policy contexts. -- Pekka Räsänen: Kulutuksen yksilöllistyminen sosiologisessa tutkimuksessa. -- Asuminen ja palvelut. -- Mikko Niemelä: Asumiskustannukset ja alueelliset toimeentuloerot 1966-2001. -- Heikki A. Loikkanen & Teemu Lyytikäinen: Asuntojen kysyntä ikäryhmittäin ja sen tulevaisuuden näkymät. -- Johanna Leskinen & Johanna Varjonen: Kotitalouspalvelut - omaa vai muiden työtä? -- Veli Laine: Sosiaali- ja terveyspalvelujen kulutus, ikärakenteen muutos ja palvelurakenne. -- Perhe ja arjen käytännöt. -- Anu Raijas & Terhi-Anna Wilska: Kulutuspäätökset perheissä: kuka päättää mistäkin? -- Pirkko Kasanen: Kotitöiden järkeistäminen. -- Juha Nurmela: Kierrätys kotitalouksissa vuoden 2006 Kulutustutkimuksen mukaan. -- Kulutuksen tiedon intressit. -- Olli Savela: Kulutuksen merkitys kansantaloudessa. -- Kaj Ilmonen: Kulutuksen sosiologinen tutkimus ja kulutussosiologinen tutkimus. -- Timo Toivonen: Kulutusyhteiskunnan aamunsarastus Suomessa Kulutustutkimusten valossa 1890-1928. -- Mika Pantzar & Kaarina Hyvönen & Petteri Repo & Päivi Timonen: Kuluttaja tiedon tuottajana ja käyttäjänä. -- Leila Lotti: Massakuluttajasta markkinoiden valitiaaksi! - Markkinatutkimus luo kuvia kuluttajasta. -- Lopuksi. -- Liisa Uusitalo: Kuluttaja kansalaisena ja maailmankansalaisena.
*520  $aKulutusta tarkastellaan yhteiskunnallisena ilmiönä ja arkielämän käytännöissä. Miten suomalaisten kulutus on muuttunut? Mikä merkitys rakenteellisilla ja yksilöllisillä tekijöillä on kulutuksen muotoutumisessa? Miten kulutuspäätökset perheissä tehdään? Millaisia ekologisia seurauksia kulutuksella on? Miten asuminen sekä palvelujen tarjonta ja kysyntä ovat muuttuneet? Minkälaista tietoa kulutuksesta tarvitaan palveluyhteiskunnassa, ja mitkä ovat vaihtoehtoiset tavat tuottaa tätä tietoa? Kirjan ovat kirjoittaneet kulutustutkimuksen eturivin asiantuntijat ja se julkaistaan yhteistyössä Kulutustutkimuksen seuran kanssa. Kirja on tarkoitettu kulutuksesta ja sen tutkimisesta kiinnostuneille tutkijoille, opiskelijoille ja opettajille sekä alan asiantuntijoille. Se kiinnostaa myös kaupan, markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisia.
*650 7$akulutus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8574
*650 7$akulutustutkimus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1444
*650 7$akansantalous$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p15057
*650 7$akierrätys$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5268
*650 7$akotityö$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7418
*650 7$aasuminen$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1797
*650 7$apalvelut$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p838
*650 7$aperheet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p4363
*650 7$akuluttajakäyttäytyminen$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8576
*650 7$aostokäyttäytyminen$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8573
*650 7$akulutustottumukset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8572
*650 7$akotitaloudet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8562
*650 7$aväestöryhmät$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6059
*650 7$akustannukset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7517
*650 7$atilastot$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3156
*650 7$akulutusmenot$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10492
*650 7$ahistoria$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1780
*650 7$asosiologia$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p331
*650 7$akuluttajat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1397
*650 7$aelintaso$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10762
*650 7$avaihtoehdot$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p22310
*650 7$aarki$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p22039
*650 7$asuomalaiset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3180
*650 7$akulutussosiologia$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p22688
*651 7$aSuomi$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p94426
*655 7$atilastot$2slm/fin$0http://urn.fi/URN:NBN:fi:au:slm:s276
*7001 $aPerrels, Adrian.
*7001 $aSimpura, Jussi.
*7001 $aUusitalo, Liisa.
*7001 $aRaijas, Anu.
*7001 $aPerrels, Adriaan.
*7001 $aAhlqvist, Kirsti,$etoimittaja.$0(FI-ASTERI-N)000075087
*7400 $aNiukkuudesta yksilöllisiin valintoihin.
*830 0$a[Palmenia-sarja],$x1795-8598 ;$v42.
*852  $h36 KUL
*901  $aMU20080409$5FENNI
*908  $afin
*960  $aARTO
*995  $aC$5ARTO
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Kulutusta tarkastellaan yhteiskunnallisena ilmiönä ja arkielämän käytännöissä. Miten suomalaisten kulutus on muuttunut? Mikä merkitys rakenteellisilla ja yksilöllisillä tekijöillä on kulutuksen muotoutumisessa? Miten kulutuspäätökset perheissä tehdään? Millaisia ekologisia seurauksia kulutuksella on? Miten asuminen sekä palvelujen tarjonta ja kysyntä ovat muuttuneet? Minkälaista tietoa kulutuksesta tarvitaan palveluyhteiskunnassa, ja mitkä ovat vaihtoehtoiset tavat tuottaa tätä tietoa? Kirjan ovat kirjoittaneet kulutustutkimuksen eturivin asiantuntijat ja se julkaistaan yhteistyössä Kulutustutkimuksen seuran kanssa. Kirja on tarkoitettu kulutuksesta ja sen tutkimisesta kiinnostuneille tutkijoille, opiskelijoille ja opettajille sekä alan asiantuntijoille. Se kiinnostaa myös kaupan, markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisia. PALMENIA-sarja Näyte: Informaatiolle avoin yhteiskunta edellyttää rationaalisen keskustelun pelisääntöjä ja poliittista korrektiutta kaikilta osallistujilta. Tätä ei ehkä ole kansalaiskasvatuksessa otettu riittävästi huomioon. Kuluttaja-kansalainen ei ole aina oikeassa, vaan hänen intressinsä saattavat olla ristiriidassa muiden kansalaisten, etujen ja oikeuksien kanssa. Suuri osa nyky-yhteiskunnan ristiriidoista liittyy tavalla tai toisella kulutukseen ja hyvinvointiin, ei poliittisiin ideologioihin. (prof. Liisa Uusitalo)

Lähetä
Niteen tunnusTilaEräpäiväKuuluuSijaintiHylly
Ex1Saatavana KirjastoKirjasto 36 KUL
Ex2Saatavana KirjastoKirjasto 36 KUL