Tekijänoikeuden erikoiskirjasto

Bättre folk, bättre smak? : suomenruotsalaisten maku ja kulttuuripääoma
Muistilista on tyhjä
Vis
Hylly
  • 30.12 HEI
Henkilönnimi
  • Heikkilä, Riie,
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Bättre folk, bättre smak? : suomenruotsalaisten maku ja kulttuuripääoma
Julkaistu
  • Helsingin yliopisto, [Helsinki] : 2011 (Helsinki : Unigrafia)
SAB-luokituskoodi
  • 30.12
Muu luokituskoodi
  • 30.12
Ulkoasutiedot
  • 78, [95] sivu ; 25 cm
Sarjamerkintö ei-lisäkirjausmuodossa
  • Sosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja, ISSN 1798-9124 ; 5/2011
  • Sosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja, ISSN 1798-9124 ; 2011:5
Yleinen huomautus
  • Artikkeliväitöskirjan yhteenveto-osa ja 5 eripainosta.
  • Yhteenveto-osa suomeksi, kolme eripainosta englanniksi, kaksi suomeksi.
Huomautus väitöskirjasta
  • Väitöskirja :
Huomautus sisällöstä, tiivistelmä tms.
  • Abstract.
  • Tiivistelmä.
Huomautus saatavuudesta toisessa ilmiasussa
  • Julkaistu myös verkkoaineistona.
  • Yhteenveto-osa julkaistu myös verkkoaineistona.
Huomautus kielestä
  • Osa eripainoksista englanniksi.
  • Yhteenveto-osa suomeksi, kolme eripainosta englanniksi, yksi suomeksi ja yksi ruotsiksi.
Asiasana
Asiasana - Kontrolloimaton
Aineiston lajityyppi/muoto
  • väitöskirjat
Toinen ilmiasu
  • Verkkoaineisto ISBN 978-952-10-6693-1
  • Verkkoaineisto: ISBN 978-952-10-6693-1
  • Verkkoaineisto (yhteenveto-osa): ISBN 978-952-10-6693-1
Sarjalisäkirjaus - yhtenäistetty nimeke
  • Sosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja, 1798-9124 ; 5/2011.
  • Sosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja, 1798-9124 ; 2011:5.
Elektronisen aineiston sijainti ja käyttö (URI)
  • https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-10-6693-1 Linkki verkkoaineistoon
ISBN
  • 978-952-10-6692-4
*00005259cam a2201057 i 4500
*00126216
*00520230926151814.0
*008111010s2011    fi ||||  m   |00| 0|fin| 
*015  $afx978955$2skl
*020  $a978-952-10-6692-4$qpehmeäkantinen
*035  $a(FI-MELINDA)005943946
*040  $aFI-NL$bfin
*0410 $afin$aeng$beng
*042  $afinb
*084  $a30.12$2ykl
*1001 $aHeikkilä, Riie,$0(FI-ASTERI-N)000126209
*24510$aBättre folk, bättre smak? :$bsuomenruotsalaisten maku ja kulttuuripääoma /$cRiie Heikkilä.
*260  $a[Helsinki] :$bHelsingin yliopisto,$c2011$e(Helsinki :$fUnigrafia)
*300  $a78, [95] sivu ;$c25 cm
*336  $ateksti$btxt$2rdacontent
*337  $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338  $anide$bnc$2rdacarrier
*4901 $aSosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja,$x1798-9124 ;$v5/2011
*4901 $aSosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja,$x1798-9124 ;$v2011:5
*500  $aArtikkeliväitöskirjan yhteenveto-osa ja 5 eripainosta.
*500  $aYhteenveto-osa suomeksi, kolme eripainosta englanniksi, kaksi suomeksi.
*502  $aVäitöskirja :$cHelsingin yliopisto,$d2011.
*520  $aAbstract.
*5208 $aTiivistelmä.
*530  $aJulkaistu myös verkkoaineistona.
*530  $aYhteenveto-osa julkaistu myös verkkoaineistona.
*546  $aOsa eripainoksista englanniksi.
*546  $aYhteenveto-osa suomeksi, kolme eripainosta englanniksi, yksi suomeksi ja yksi ruotsiksi.
*650 7$asuomenruotsalaiset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3418
*650 7$ahyvä maku$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7561
*650 7$akulttuurinen pääoma$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p22016
*650 7$asosiaalinen pääoma$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8998
*650 7$asuomenruotsalaisuus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11457
*650 7$astereotypiat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p12677
*650 7$aruotsinkieliset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11735
*650 7$akielelliset vähemmistöt$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p9309
*650 7$aelämäntapa$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8760
*650 7$aidentiteetti$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p9743
*650 7$akulttuuri-identiteetti$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10648
*650 7$akielellinen identiteetti$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p21512
*650 7$akaksikielisyys$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10956
*650 7$ahaastattelututkimus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10632
*650 7$ahaastattelut$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p17111
*650 7$ahistoria$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1780
*650 7$akvalitatiivinen tutkimus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11782
*653  $aväitöskirja$ayhteiskuntapolitiikka
*655 7$aväitöskirjat$2slm/fin$0http://urn.fi/URN:NBN:fi:au:slm:s1227
*77608$iVerkkoaineisto$z978-952-10-6693-1
*77608$iVerkkoaineisto:$z978-952-10-6693-1
*77608$iVerkkoaineisto (yhteenveto-osa):$z978-952-10-6693-1
*830 0$aSosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja,$x1798-9124 ;$v5/2011.
*830 0$aSosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja,$x1798-9124 ;$v2011:5.
*852  $h30.12 HEI
*8564 $uhttps://urn.fi/URN:ISBN:978-952-10-6693-1$yLinkki verkkoaineistoon
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Miksi yhdistämme suomenruotsalaisiin purjehduksen, punssin ja paremman elämän? Ovatko kaikki suomenruotsalaiset kaksikielisiä menestyjiä? Tutkimus kysyy, miltä suomenruotsalaiset näyttävät elämäntyylinsä valossa tarkasteltuina, millaisia eroja erilaisten suomenruotsalaisten välillä on ja millainen tekijä nimenomaan suomenruotsalaisuus on elämäntyyliä rakennettaessa. Tutkimusaineistoksi on kerätty kaksikymmentäkuusi ryhmähaastattelua, joissa eri-ikäiset eri sosioekonomisiin ryhmiin kuuluvat suomenruotsalaiset ympäri ruotsinkielisen Suomen puhuvat kulttuurista, mausta ja suomenruotsalaisuudesta. Tutkimuksen punainen lanka on se, että suomenruotsalaiset ovat hyvin hajanainen ryhmä ja että ainoastaan ruotsinkielinen keskiluokka käyttää suomenruotsalaisuuttaan erottautumisen aseena. Maaseudun vahvan ruotsikielinen väki tekee jyrkkää pesäeroa kaupunkien koulutettuihin kaksikielisiin ja toisinpäin: suomenruotsalaisuuksia on yhtä monta kuin suomenruotsalaisiakin.

Lähetä
Niteen tunnusTilaEräpäiväKuuluuSijaintiHylly
Ex1Saatavana KirjastoKirjasto 30.12 HEI