Tervetuloa kirjastoon!

Tietoa kirjastosta
Muistilista on tyhjä

Yhteystiedot

Käyntiosoite: Urho Kekkosen katu 4-6 A
Sähköposti: kirjasto[a]hys.net
Puhelin/WhatsApp: 050 477 5047

Kuvallisen ohjeen kirjastolle tulemiseen löydät täältä.

Kirjaston palvelut

Kirjaston kokoelma koostuu noin 10 000 niteestä, jotka pääasiassa ovat Helsingin yliopiston tiedekuntien tutkintovaatimusten mukaista kurssikirjallisuutta. Pääpaino hankinnoissa on perus- ja aineopintojen kirjallisuudessa. Valikoimasta löytyy myös ajankohtaista tietokirjallisuutta sekä kaunokirjallisuuden uutuksia ja klassikoita.

Kirjojen laina-aika on kaksi tai neljä viikkoa. Käsikirjastokirjoja voi saada yö- tai viikonloppulainaan. Muiden kuin käsikirjastokirjojen laina-aikaa voi pidentää, mikäli kirjasta ei ole varausta. Lainat voi uusia verkkokirjaston lisäksi myös puhelimitse tai sähköpostilla. Lainat ovat uusittavissa enintään 15 kertaa. (Normaalisti 10 kertaa, mutta epidemiatilanteen vuoksi uusimiskertoja on lisätty.)

Kirjaston käyttöoikeus on kaikilla Helsingin yliopiston Hämäläis-Osakunnan jäsenillä. Osakunnan jäsentarra esitetään kirjastossa vuosittain lukuvuoden alussa, lokakuun loppuun mennessä, lainaoikeuden uudistamiseksi.
Lisätietoja osakuntaan liittymisestä löytyy
osakunnan jäsensivulta.

Omat henkilökohtaiset tunnuksesi verkkokirjaston käyttöön saat ottamalla yhteyttä kirjastoon. Kirjautumalla palveluun tunnuksillasi voit tehdä varauksia ja tarkastella lainojasi sekä uusia ne. Jos tarvitsemaasi kirjaa ei löydy valikoimastamme, voit tehdä teoksesta hankintaehdotuksen lomakkeella.

Kirjaston lehtisaliin tilataan kattava valikoima koti- ja ulkomaisia tiede-, kulttuuri-, viihde-, harraste- ja sanomalehtiä. Lehtivalikoiman voi nähdä kokonaisuudessaan täältä.

Kirjaston tilat ovat valoisat ja väljät. Lukusaleissa ja tietokoneluokassa on käytettävissä sähköpöytiä ja useita erilaisia työtuoleja ja istuimia. Ryhmätyötilasta löytyvät fläppitaulu sekä langattomaan kuvansiirtoon valmis televisio. Kirjaston tiloissa käytettäväksi voit lainata mm. kuulokkeita, matkapuhelimen laturia tai pöytäkaiutinta/-mikrofonia. Tutkijanhuoneita jaetaan gradun tai muun opinnäytetyön tekijöille viisi kertaa vuodessa yhdeksi yliopiston periodin mittaiseksi jaksoksi kerrallaan.

Kirjaston käyttösäännöt löytyvät kotisivuiltamme: https://hys.net/kirjasto/lainaus/kayttosaannot-ja-lainaoikeus/