Postimuseon kirjasto

Tietoa kirjastosta
Muistilista on tyhjä

Postimuseon kirjasto on postihistorian sekä filatelian ja muun keräilyalan ainoa erikoiskirjasto Suomessa. Kirjasto sijaitsee osoitteessa Häkiläpolku 3, Tampere.

 

Kirjasto on avoinna sopimuksen mukaan. Voit sopia etukäteen vierailuajan joko sähköpostitse kirjasto@postimuseo.fi tai puhelimitse 050 313 4568.

 

Kirjaston kokoelmiin kuuluu kattavasti postitoiminnan historiaa käsitteleviä julkaisuja ja alan tutkimusta palvelevia lähdeaineistoja. Postin toimintaan liittyviä virallisia julkaisuja, säädöksiä ja taksoja on aina 1500-luvulta nykypäivään asti. Yksi maan täydellisimmistä valtiokalenterikokoelmista on Postimuseon hallussa.

 

Kokoelmien toinen painopiste on filateliassa ja keräilyssä. Tutkimuskirjallisuutta sekä postimerkkiluetteloita on kaikkialta maailmasta. Teoksia on tietokannassa luetteloituna ja lainattavissa noin 30 000 nidettä. Myös postikortteja käsittelevät kirjat kuuluvat aineistoomme.

 

Kirjaston aineistoja annetaan myös kaukolainaan. Kaukolainatilauksen voi tehdä puhelimitse tai sähköpostilla. Kaukolainoista peritään hinnaston mukainen maksu.